Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Amit Vendégeim írtak...

"Amennyit apadt a víziszonyom, annyit gyarapodott az önbecsülésem... és ez mind az aquafittnesnek ill.Neked köszönhetem... komolyan mondom... az elismerés szól belőlem... nem szokásom hízelegni...  

Nagyon nagy előrelépés ez az úszkálás nekem, hiszen Halak jegy szülötteként a víz a lételemem.... ill.lenne, ha nem lenne halálfélelmem a nagy víz láttán... Gyalog átmenni egy Duna hídon, vagy a Balatonon vizibiciklizni nekem maga a horror... vízibiciklizni azért visz magával a családom, hogy legyen ellensúly, amikor ők a vízbe ugranak, csúszdáznak... én csukott szemmel "élvezem" a szórakozásukat... :)

De nem adom fel, az elhatározásom, hogy a jövő nyáron megtanulok úszni (a kisöcsémmel együtt) kitartóan meg van és egyre határozottabb...

Az önbecsülésről még annyit, hogy remélem, az úszóstársak is hasonlóan éreznek (vagy fognak), mint én... még ha nem is fogalmazódik meg bennük ilyen egyszereűen... a krónikus betegségek lassan felőrlik az ember önbecsülését és ez visszahat a betegségére is, hatással van emberi kapcsolataira is... és előbb-utóbb egy önmagát rontó folyamat (spirál) közepén vergődve találja magát az ember lánya...

Dehát a spirálon nem csak lefelé, hanem felfelé is vezet út: a mozgás öröme, a sorstársak (hasonszőrűek) társasága, a jókedv a móka és kacagás... egyszóval az együttrezgés... ez az aqufittnes Vikivel..."

-Gabi Halacska- GH:) 


"Változások?

Néhány pontban... subjective...

  • kisebb lett a tokám és a púpom - ezt magam sem értem, de azzal magyarázom, hogy nekem olyan hájam van, ami vízoldékony :)
  • kezdek felegyenesedni, s ha ez így megy, hamarosan emberszabású leszek...
  • végre van heti egy óra, ami értem van...
  • amiért nem muszájból kell mennem, hanem magamért... csak magamért...

Hajrá mindenki!"

-Gabi- 


"Engem a Gézuhoz hasonló alkatú gyerekek képe fogott meg a honlapon. 

Nem is tudom, honnan jött az aquafittnes, rákerestem és megtaláltalak Békáson, aminek nagyon örültem. 

Másik fontos szempont volt, hogy hazaérünk e kezdésre – szerencsére igen :)

Megfogott a személyiséged, kedvességed, közvetlenséged.

Jól esett, hogy nem hagytál minket magunkra az első órán, de a többieket sem hanyagoltad el – megvalósult a differenciált oktatás J

Gézu ma reggel mondta, hogy várja a szerdát és ez nagyon pozitív.

Ami a szerda 6ról először eszembe jut, az a korlátlan szabadság és a teljes elfogadás.

És mit vettem észre magamon? Kezdek bízni J - magamban, ami sosem ment."  

 -Gabi-


"Én??? Vízbe??? Legfeljebb egy kádnyiba! - mondtam volna 1 éve, ha valaki megkérdez.

Gyerekkori rossz élmények után évtizedekig dédelgettem a víziszonyomat, elkönyveltem magamban, hogy a víz sose volt és sose lesz az én közegem, ahol jól érzem magamat. 

Pedig a mozgást alapvetően felnőtt fejjel szerettem meg: Curves, zumba, társastánc - minél pörgősebb, annál jobb. Igaz, a térdeim tiltakoztak már évtizedek óta, de nem nagyon törődtem velük. Mígnem 2011 nyarán egy porcleválás szó szerint térdre kényszerített. Aztán jött a megdöbbentő diagnózis: előrehaladott porckopás, lassítsak a tempón, hogy "minél inkább kitoljuk a térdprotézis lehetőségét". Szóval fogyjak le (nem vagyok egy szilfid alkat), mozogjak, de csak tehermentesített módok jöhetnek szóba. 

Pörgés vége, de akkor hogyan tovább??? 

Megtaláltam ezt a weboldalt, bemutatkoztam Vikinek, aki már a válaszlevelével belopta magát a szívembe! 

Gondoltam, lesz, ami lesz, megpróbálkozom én ezzel az aquafitnesszel, ha azt mondják, hogy az jó nekem. És lőn!

Nem állítom, hogy az első órákon nem pánikoltam, amikor a víz a számig ért, de Viki nagyon bölcs pedagógus is, mert nem sürgetett, nem erőltetett semmit, hagyta, hogy a saját tempómban szokjam meg a vizet. Azóta is, ha új aquás érkezik, mindenkivel személyre szabottan foglalkozik, kivel-kivel képességei, bátorsága szerint. 

Szinte észrevétlenül teltek a hetek, míg az egyik óra után örömmel újságoltam a férjemnek, hogy "Öregem, ma volt 3 önfeledt percem a vízben :))" - és ez szó szerint értendő. Férjem biztatott, hogy legközelebb majd több is lesz! 

Azt hiszem a múlt héten történt meg a "nagy áttörés". Mint egy megvilágosodás, olyan volt! Kimondhatatlanul jól éreztem magamat a vízben, nem volt félelmem, a legtöbb feladatot tudtam csinálni és nem 4, vagy 5 önfeledt percet töltöttem a vízben, hanem EGY EGÉSZ ÓRÁT!!! 

Nagyon jó hangulatban telik az óra, Viki, amellett, hogy segít, és távirányít bennünket a partról, még a tréfát is érti :)), ezért aztán sokat viccelődünk és nevetünk az órán. Levezetjük a stresszt, ami a munkahelyen ér bennünket, elfeledjük a napi gondokat, szóval, igazi kikapcsolódás az óra! 

Ajánlom mindenkinek, aki a szárazföldi tornát testsúlyprobléma miatt nem tudja/meri bevállalni, akinek kímélnie kell az ízületeit, annak, aki jól érzi magát a vízben és annak is aki - mint én - fél tőle, és mindenki másnak is, aki szeretne kikapcsolódni, feltöltődni! 

Vikinek ezer köszönet és hála a hozzáállásáért, a segítségéért és magával ragadó lényéért!"

-Gigi-

 

"Az alakomnak nagyon jót tett és már látszik a változás,;kezd megint derekam lenni! De ez csak külsőség! A lényeg, hogy szeretem csinálni és , hogy jól esik! Javasolnám minden ilyen jellegű műtét után mindenkinek -Tram-lebenyes emlő rekonstrukció-, sőt már a mastectómia (mell eltávolítás) után is javasolnám mindenkinek. A karok és a műtött terület hamarabb "működnek" rendeltetés szerűen.  A Tram-os műtét után nincs az embernek az a feelingje, hogy most teljesen visszakapta volna nőiességét, sőt, a hason keresztben egy óriás seb, mely lilás színekben pompázik, a műtét által az alak sem a legvonzóbb és a rekonstruált mell, hát az majd csak egy év múlva lesz az igazi, ha a korrekciót is megcsinálják. De az az érzés, hogy az ember addig is tud tenni önmagáért és addig is tudja formálni az alakját és látja a változást, nagy erőt ad, hogy a diétát ill. egy fogyókúrát kitartóan végig tudjon csinálni. Nem mellesleg sokkal fittebb az ember és már igazán várja a következő órát és nagyon bosszantja, mint mint engem, ha az elmarad, munkahely vagy egészségügyi okokból kifolyólag. Amit még szeretnék elérni az a hasam felső részének mell alatti résznek a "kicsinyítése", mert az most a többihez képest olyan fura.

Ami még nagyon pozitív az az, hogy Viki és a csajok is nagyon nyitottak és nem kell szégyellnem magam öltözködésnél, nem néznek rám furán és nem látni a szemekben a "nem " feltett kérdések nyomasztó hangulatát. Persze, mindig próbálok úgy öltözni, hogy mást azért ne "sokkoljak", de teljesen elfedni nem tudom magam, meg nem is célom, hiszen bármelyikőnkkel előfordulhat ilyen betegség vagy más ami hasonló következményekkel jár. Minden műtött embernek viszont azt ajánlom, hogy az övet próbálgassa, hogy hol van a csat a legjobb pozícióban, ehhez köszönöm Viki türelmét is, mert vannak helyzetek, amikor diszkkomfortos, de próbálgatni kell és mindenki megtalálja a neki jó becsatolást!"

-Andi-

 

"Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, a netes kismama-oldalak, illetve Viki segített abban, hogy továbbra is folytassam az edzéseket. Persze, ekkor már jobban odafigyelve a hasat jobban terhelő gyakorlatokra :-) Az aquaf.-ről - állapottól függetlenül - csak jókat mondhatok!!Anno, amikor Vikihez elkezdtem járni, jelentős túlsúllyal és több családi-lelki problémával is küzdöttem. Mindkettőben segített - bár az elsődleges cél nem a fogyás volt, "csak" már éreztem, hogy - szinte - mindenem fáj. Az egész napos ülőmunka és a mozgás hiánya megtette hatását... A lelki dolgokon meg úgy tudott segíteni, hogy a gyakorlatokat végezve "esélyem" sem volt a problémákon agyalni, hisz' akkor nem tudam a feladatra koncentrálni :-) (S néha elég bonyolult, összetett mozdulatsort kellett végezni :-) Kismamaként pedig segít, hogy mind a baba, mind én jól érezzük magunkat! :-) Nagyon könnyű így mozogni, hogy nem érzem a testem súlyát, s mégis - szinte - mindenem átmozgatásra kerül. Az órák után olyan lelkes a pici, hogy csak na! :-)) "

-Xénia-

 

"2009. áprilisában kezdtem el aquafitnessre járni. Előtte már sokféle vízi (aquastep, evezés, úszás) és száraz sportot (röplabda, jóga, aerobic) kipróbáltam. A vízhez kötődő testmozgás mindig is nagyon jó hatással volt fizikumomra, testsúlyomra és lelki állapotomra!

Nagyon örültem, mikor az interneten rátaláltam Viki óráira Csillaghegyen! Aquafitness 5 perc sétára – ennél jobb nem is kell nekem! Tökéletes testmozgás, és tökéletes kiegészítője az éppen elkezdett tavaszi diétámnak.

A heti 2 óra remekül formába hozott, fittebb lettem és ráadásul szépen kerekedtek az izmaim is (a férjem imádta a kerek fenekemet!) – bár diéta és sportolás mellett egyetlen dekát sem fogytam…:)

2009. nyarán megfogant a kislányom és alig vártam, hogy a várandósság 12. hete után ismét mehessek aquázni. Első pillanattól fogva nagyon élveztük mindketten az órákat! A pici ellazult a vízben.  Szépen gömbölyödő pocakom egyáltalán nem akadályozott az aquafitness órákon a mozgásban. Az aqua öv egyre feljebb és feljebb került rajtam, Viki egyre gyakrabban adott nekem külön feladatokat, hogy ne terheljük a babát, és a 6.hónap végén egyszerre csak azt vettem észre, hogy a többiek sorra leköröznek a medencében. Lelassultam. A vízben végzett minden mozgás segített a fájós hátam, derekam és lábam ellazításában; segített, hogy a plusz kilók „terhét” könnyebben viseljem; segített, hogy fitt és aktív tudjak maradni! Rendszeresen jártam aquafitnessre a várandósság 8. hónapjának végéig, ekkor a nőgyógyászom erőteljes tanácsára hagytam abba, mert a méhszájam elkezdett kinyílni.

Terveim szerint a Picurka születése után, amint fizikai állapotom engedi, újra fogok járni aquafitnessre, hogy mihamarabb visszanyerjem régi alakomat és a férjem is tudjon babázni egy kicsit!"

 -Edit- 

 

 "Valamikor nagyon régen én már írtam, hogy számomra mit jelent aquára járni! Nos, valóban kialakult - kicsit változó létszámmal - egy csapat. Amiért én annakidején - szerintem már nagyon régen, a kezdet kezdetén jelentkeztem  -  a kiváncsiság, hogy mit is adhat a vízi torna, és mennyire vagyok képes - majdnem magabiztosan - a vízben mozogni. Kellemesen csalódtam, és ez így van azóta is. Valóban egyfajta társasági élet alakult ki, lehet a másikkal élcelődni, lehet komoly dolgokról csicseregni, lehet valamennyi szabadidőt együtt eltölteni, egy-egy fröccsöt meginni, stb. Ez mind-mind jó, mert kapcsolatokat ápol. Igen,  vagyunk néhányan, akik várjuk a keddet, a csütörtököt, mert ezeken a napokon ez a program, ez ami javít közérzeten, kikapcsol, és ami szerintem nagyon fontos, szinte minden alkalommal valami megnevettet. Hát nagyjából ennyi"

-Terus-

 

 "Én azért jelentkeztem, mert szerettem volna többet mozogni az egészségem érdekében, és örültem, hogy ilyen közel rád találtam. Ha valamilyen okból nem tudok menni tényleg nagyon hiányzik, de időközben arra is rájöttem, hogy nemcsak a mozgás, hanem a táraság is, de bevallom legfeljebb 5 embernek tudom a nevét, mert rettenetes névmemóriám van. Az órák nagyon jó hangulatban telnek, csipkelődéssel, vicces beszólásokkal. Tényleg elfogad a társaság mindenkit, mert nem egymás ellen vagyunk. Ha őszinte akarok lenni én sem testi, sem lelki változást nem észleltem magamon, egyszerűen szeretek járni, jó lesz tőle a kedvem, felfrissülők testileg és agyilag egyaránt. Szerintem ez a fantasztikus jó benne, és még sokáig szeretnék járni"

 -Klári-

 

 "Tudjátok, miért szeretek eljárni aquafitnessre? Mert egészen egyszerűen jó. Jó, mert Viki összefogja a csapatot, jó, mert mozgunk, jó, mert szó szerint felejthetővé teszi a gondokat, jó mert éppen a csapatnak köszönhetően "semmi sem ciki" (nem minden gyakorlatot sikerül megcsinálnom), jó mert aki hiányzik keressük, mert hiányzik, ha nincs. No ennyi. Sziasztok"

-Terus-

 

"Nagyon jó üzlet aquára járni. Én egy új franciaágy árát spóroltam meg, ugyanis azelőtt gyakran keltem úgy, hogy fájt a forgóm. Már nézegettem a hiper-szuper nagyon bio gyógy-matracos ágyakat, de akkor elkezdtem aquára járni, minden hátproblémám elmúlt.

Más:most olvastam Albert Györgyi depi könyvét, és abban arról írnak, hogy a víz nagyon jó hatással  van minden lelki nyavajára is."

 -Léna-

 

 "Ez év nyara óta járok vízi tornára, mivel gerincsérülésem volt.Tapasztalataim szerint nem csak erre a problémára jó, hanem minden másra is. A munkám leginkább ülő munka és igen stresszes. Azt éreztem, hogy pár alkalom után megemelkedett a stressz tűrő képességem, jobban aludtam, sokat fogytam és csinosodtam. Ezen okok miatt tudom mindenkinek ajánlani, aki úgy érzi, hogy agyonhajszolt életet élA víz megnyugtat és boldogsággal tölt fel, még ha nagyon fáradt is vagyok. Nem kell a konditerembe izzadni, mert itt az izzadság sem látszik és sokkal gyorsabbal alakul a testünk és nyugszik a lelkünk"

 -Évi-

 

  "Úgy kezdődött, hogy 2008 februárjában, egyik este a csillaghegyi uszodában Viki leszólított (milyen jól tette!),hogy nincs-e kedvem kipróbálni az aquafitness-t. Mivel már korábban is foglalkoztatott a dolog (olvastam róla az interneten) kipróbáltam, ott ragadtam, most pedig már nagyon hiányzik, ha néha kimarad egy foglalkozás a magam elé állított heti egy alkalomból.

Megnyugtat (ha fejfájással, vagy stresszesen érkezik az ember, tuti, hogy már a medence szélén kikapcsol a jó társaságnak és a várható kellemes terhelésnek köszönhetően)

A mozgásszegény életmód következtében a fájó, beszűkült mozgásterjedelmű végtag izületek mozgásterjedelme fokozatosan javul, a fájdalomból pedig kellemes fáradtság lesz.  (persze, ha rendesen dolgozunk, és nem döntjük el eleve, hogy az adott feladatot márpedig nem tudjuk elvégezni)

Nemcsak a végtagok formálódnak, az összes izomzatot megdolgozzuk, így javul a tartás, erősödik a hasizom, nő az önbizalom. (a víz egyrészt megkönnyíti a mozgást, de a különféle segédeszközöknek köszönhetően meg is nehezíti azt)

Azért szeretem a Viki óráit, mert amellett, hogy csoportosan végezzük a gyakorlatokat külön figyelmet fordít a kezdőkre és a mozgásproblémával érkezőknek személyre szabott feladatokat ad, ezért mindenki saját erőnlétéhez képest tud fejlődni

jó hangulatban, több korosztály együtt és mégis a saját magam teljesítményére figyelve, befelé fordulva tudom végezni a feladatokat"

 -Ibolya-

 

"Nekem az a legszembetűnőbb pozitív tapasztalatom a vízi tornával, hogy közben és közvetlenül utána nem érzem magam nagyon fáradtnak, tehát nem szenvedés a dolog, viszont pár óra múlva már nagyon is érzem az izmaimat, tehát tényleg mozogtam.

A gerincnek nagyon jót tesz és a tartásnak is.  

A társaságban azt szeretem, hogy nem a modern fitness klubok "cica-babás" közönsége jár, hanem hasonló gondolkodású és korú szolid nők, akik természetüknél fogva jó kedélyűek."

-Ildi-

 

 "Én, aki eredendően roppant lusta vagyok, szívesen járok aquára, mert igazán jó csapatban, igazán jó kedvűen mozoghatok anélkül, hogy szégyenkeznem kellene ügyetlenségem, "molettségem" miatt. Minden porcikámnak jó ez a mozgás, nem megerőltető, de mégis alapos. A jobb karomat alig tudtam felemelni,hátra nyúlni, utazás közben kapaszkodni, de egy idő óta jelentős javulást érzek. Nekem egy nagyon nagy gondom az, hogy a lábam hamar begörcsöl, és sokszor emiatt hagyok ki néhány alkalmat. Mindig nagyon jó a hangulat, a Te mosolygós, derűs, kiegyensúlyozott lényed teszi vonzóvá a foglalkozásokat. További sok sikert hozzá!"

-Éva-

 

 

Elérhetőség

Nagy Viktória

+36-70-369-8957

tlharmonia@gmail.com

eOldal.hu, 2007-2022 © Minden jog fenntartva.